Logo beeldmerk Grote Sloep

Onze boten

Verken Almere over het water, een unieke beleving waar je gasten het nog lang over zullen hebben. Een tochtje over het water is een absolute aanrader voor alle gezelschappen en iedere gelegenheid. Van jong tot oud, varen is leuk voor iedereen!

Op een warme dag een keer niet weer op het terras afspreken met je vrienden? Drink samen een drankje terwijl je relaxed op het voordek ligt te zonnen.

Logo beeldmerk Grote Sloep

DE CALYPSO

Een boot met een bijzondere naam, die regelmatig de steiger verlaat voor een rondje door Almere.

De Calypso is vernoemd naar de Griekse nymph op het mytische eiland Ogygia. Zij nam Odysseus na zijn schipbreuk op en hield hem 7 jaren bij zich. Maar hij vergat zijn vrouw niet en ondanks dat Calypso hem onsterfelijkheid had beloofd, liet hij haar in de steek voor zijn vrouw.

De Calypso is ook de naam van de planeet die verscholen ligt achter Jupiter. En de wereldberoemde ontdekkingsreiziger Jacques-Yves Cousteau heeft talloze reizen gemaakt op de voormalige bommenjager Calypso.

Een boot met een bijzondere naam, die regelmatig de steiger verlaat voor een rondje door Almere. Deze boot doet knus aan en wordt dan ook vaak ingezet voor wat kleinere gezelschappen, ondanks dat ook deze sloep makkelijk 55 personen kan vervoeren. Deze boot is erg geschikt voor borrels en vrijgezellenfeesten, maar wordt ook vaak ingezet tijdens evenementen. De Calypso beschikt over een toilet.

BOEK NU
Logo beeldmerk Grote Sloep

DE LAMBERTUS

Onze eerste rondvaartsloep in Almere, was de grijze Lambertus.

Over de Lambertus

De Lambertus heeft een rijke zeegeschiedenis. Als één van de reddingssloepen van de RFA Fort Rosalie (een reddings- en bevoorradingsschip van de Britse Marine) heeft ze haar diensten volop bewezen. Ze werd door haar moederschip ingezet tijdens reddingsoperaties in conflictgebieden over de hele wereld. De Lambertus heeft bijna alle wereldzeeën gezien.

De reddingsloepen op de RFA Fort Rosalie werden in geval van nood ingezet en konden destijds 125 personen vervoeren. Wij hebben deze omgebouwd tot een echte loungesloep, die geschikt is tot wel 65 personen. De Lambertus ligt afgemeerd bij het restaurant De Kapitein in de Noorderplassen West.

De Lambertus is een veel gekozen boot tijdens feestjes zoals bruiloften en verjaardagen maar ook tijdens bedrijfsuitjes en familiedagen. Op deze sloep kun je heerlijk chillen op het voordek in de zon en is geschikt om lekker tapas te eten of op te barbecueën. De kappen op de sloep maken het mogelijk dat er altijd gevaren kan worden, zelfs met regen of enorme hitte en een brandende zon. De Lambertus is voorzien van een toilet.

BOEK NU